Ice Hockeyinvestering

Sannheten om Bitcoin: Folk bruker den ikke som valuta

Bitcoin var ment å tjene som digitale kontanter – men det brukes sjelden som betalingsmiddel, og de fleste har kryptovalutaen for spekulative formål.

Kort fortalt

  • Bitcoin ble opprinnelig fakturert som et „peer-to-peer electronic cash system“, men de fleste kryptovalutaer brukes ikke til betaling.
  • Undersøkelser har vist at flertallet av Bitcoin Profit holdes for spekulative formål.
  • Mens noen forhandlere godtar Bitcoin, har kjøp blitt utsatt for høyere frafall enn kort og kontantbetalinger.

Bitcoin er den største kryptovalutaen etter markedsverdi. Og fra begynnelsen er det blitt varslet som en form for digitale kontanter; erstatningen til amerikanske dollar, den kinesiske yuanen og det britiske pundet. Den opprinnelige Bitcoin-papiret fra Satoshi Nakamoto beskriver det faktisk som et „peer-to-peer electronic cash system.“

Men over et tiår etter lanseringen henger løftet om at kundene gjerne bruker sine Bitcoin-adresser for betaling i butikker.

For å være tydelig bruker folk Bitcoin og andre kryptovalutaer til å kjøpe varer og tjenester; det er bare at nettopp i hvilken grad Bitcoin brukes som betalingsmiddel, blir dverg av bruken som en spekulativ investering, i henhold til tilgjengelige data.

I en fersk rapport med tittelen 2020 Geography of Cryptocurrency, fant blockchain etterforskningsfirma Chainalysis at 1% av kryptovalutaverdien sendt til Afrika kom fra selgere mellom juni 2019 og juli 2020. I Kina var tallet 0,7%; i Øst-Europa, 0,84%; i Latin-Amerika, 0,96%; i Midtøsten, 0,65%; i Nord-Amerika, 1,04%; i Europa, 1,08%.

Og i mai 2019 viser data fra Chainalysis at bare 1,3% av kryptovaluta-transaksjonene kom fra selgere mellom januar og april samme år.

Ser vi spesifikt på Bitcoin, viser Chainalysis’s Market Intel-plattform at på en uke i september 2020 gikk $ 62,5 millioner i Bitcoin fra tjenester til børser og $ 53,9 millioner gikk fra lommebøker til tjenester. Til sammenligning reiste 1,3 milliarder dollar mellom lommebøker.

Når det er sagt, sa Ryan Reiffert, en advokat fra Texas som representerer startups og investorer, til Decrypt, „bare fra å se på hovedboken, er det egentlig umulig å se forskjellen mellom kjøpstransaksjoner og investeringstransaksjoner.“ Og til og med å se på bedrifter som kunngjør å akseptere Bitcoin “vil utelate alle uavhengige entreprenører som kanskje blir bedt om det, eller de som ikke annonserer for at de gjør det.

Hvorfor bruker ikke Bitcoin Bitcoin til transaksjoner?

Men å bruke tilgjengelige data som referanse, hvorfor er ikke Bitcoin mer populært som betalingsmåte?

Det er ikke slik at selgere ikke godtar Bitcoin. En undersøkelse av 500 små og mellomstore bedrifter i USA av Zogby Analytics på vegne av HSB viste at 36% aksepterer kryptovaluta. Og store organisasjoner, som Wikipedia, Microsoft og AT&T, godtar Bitcoin.

Og igjen, folk kjøper fortsatt ting i Bitcoin. En talsperson for Utah-baserte CoinZoom, som tilbyr et kryptokredittkort, fortalte Decrypt at kundene har brukt rundt $ 200 000 i Bitcoin hver måned de siste tre månedene.

Og Atlanta-baserte BitPay, en betalingstjenesteleverandør som lar selgere akseptere Bitcoin, fortalte Decrypt at selskapet behandler 1 milliard dollar i Bitcoin-betalinger hvert år.

Men Bitcoin er langt fra vanlig. Til sammenligning, i det første regnskapskvartalet i år, behandlet Visa 2,3 billioner dollar. Så hva forårsaker holdet for Bitcoin?

En grunn: Bitcoin er fortsatt forvirrende

Akram Tariq Khan, medstifter av YourLibaas, en pakistansk motebutikk på nettet, fortalte Decrypt at han la til Bitcoin som betalingsmetode under pandemien, men av rundt 12 200 bestillinger i den påfølgende måneden betalte bare 16 med Bitcoin, til sammen bare $ 2100; en annen 127 prøvde, men ga opp. „Et høyere frafall på grunn av å tilby Bitcoin som betalingsmåte tvang oss til å avbryte bruken,“ sa han.

Perry Toone, grunnlegger av Thexyz, et kanadisk privat e-posthotellfirma som godtar Bitcoin, fortalte Decrypt at Bitcoin er „ikke altfor praktisk for kjøpere,“ selv om bruken har vokst litt blant de „små menneskene som bruker den.“

En annen mulig årsak? „Det er fremdeles et stigma om at Bitcoin brukes på de svarte markedene på nettet, så virksomhetene som aksepterer denne typen valuta blir ofte sett på som dodgy og upålitelige,“ sa Ethan Taub, administrerende direktør i California-baserte låneselskap Loanry.

Faktisk var en av de første ekte brukssakene for Bitcoin å kjøpe ulovlige varer og tjenester på mørke nettmarkeder, som den nå nedlagte Silk Road.

Grønne skyter for Bitcoin?

Men det er fremdeles håp for Bitcoin, som, for å gjøre det litt slakk, bare har eksistert siden 2008. Bitpay undersøkte fire selgere som godtar Bitcoin og fant ut at folk som bruker krypto, bruker dobbelt så mye som de gjør når de betaler med kredittkort.

Og prosjekter som Lightning Network tar sikte på å løse smertepunkter som hastighet og kostnad ved transaksjoner – men på dette tidspunktet aksepterer de aller fleste kryptoselskaper ennå ikke Lightning-transaksjoner.

Men foreløpig vil Bitcoin forbli en spekulativ investering. I følge Chainalyses data har 17,2 millioner av de 18,5 millioner Bitcoin i omløp, eller 93%, blitt liggende i lommebøker i over to uker, og 57% i over et år. Hva kan forhindre dem i HODLing?