Bitcoin

Market Wrap: Bitcoin tumlar till $ 9,8 000; Investerare fortsätter att plöja krypto i DeFi

Bitcoin är i björnområdet för tredje dagen i rad och investerare ser fortfarande på DeFi för att fånga vinster under dumpningen.

Genom att registrera dig får du e-postmeddelanden om CoinDesk-produkter och du godkänner våra villkor och sekretesspolicy .

Bitcoins pris sjönk under 10 000 dollar fredag ​​och gled så lågt som 9 894 dollar på platsbörser som Coinbase

„Det är inte det bästa utseendet för BTC ur en fart och positiv volymsynpunkt, för att vara ärlig“, säger Constantine Kogan, partner för kryptofonden BitBull Capital.

Läs mer: V-formad återhämtning från Bitcoin Era största droppe sedan mars osannolikt

David Lifchitz, investeringschef för kryptokvantitativt företag ExoAlpha, säger att handlare tar vinst efter att bitcoin inte kunde komma över 12 100 $. Det kan verka som för länge sedan men priset gick så högt som $ 12 058 endast tisdag .

„Det verkar som om vissa bitcoininnehavare bestämde sig för att den sista misslyckade breakout var en för många“, sa han till CoinDesk. ”Ett helt drag kan potentiellt föra tillbaka priset till 9 500 dollar.

Lifchitz tillade att några fler grundläggande faktorer som kan påverka den baisse bitcoin-körningen.

”Vi observerade att marknaden började blekna eftersom Sydkoreas största börs, Bithumb, hade blivit razzia av polisen ,” noterade han.

„Det kan också vara gruvarbetare som beslutar att tjäna pengar på sina belöningar“, tillade Lifchitz. Faktum är att bitcoininnehavare, som kan inkludera större innehavare som gruvarbetare, driver mer inflöden till börser till de högsta nivåerna sedan slutet av juli.

„Enligt min mening är detta ett klassiskt fall av en överbelastad marknad, som hade avancerat för mycket för snabbt, och som därför var i stort behov av konsolidering“, säger Jean-Marc Bonnefous, chefspartner för multi-asset manager Tellurian Capital. „Crypto tappar sympati med andra traditionella risktillgångar“, tillade han.

Aktieindex var på den röda fredagen:

Asiens Nikkei 225 stängde ned 1,1% när de stora lagren inom läkemedels-, konsument- och teknikbranschen föll .

Europas FTSE 100 slutade dagen med att glida med 0,88% då Bank of Englands tjänstemän förutspådde en ekonomisk nedåtgående trend för balansen 2020 .
USA: s S&P 500 förlorade 0,50% efter att index sjönk så lågt som 3,1% i början av handeln på sjunkande tekniska sektorsaktier men ökade senare, med banksektorn som ökade vinsterna .

Alessandro Andreotti, en italienskbaserad kryptohandlare, är optimistisk trots valutamarknadsmarknadsmiljön. ”Bitcoin har varit extremt översåld. Det påminner mig faktiskt om kraschen i mars, sade han. „Men ärligt talat tror jag att det kan studsa tillbaka efter det här fallet.“

Mer krypto låst i DeFi

Ether (ETH), den näst största kryptovalutan med börsvärde, var nere på fredagen och handlade med cirka 392 $ och gled 2,5% på 24 timmar från 20:00 UTC (16:00 ET).

Läs mer: Binance Eyes Uniswaps lunch med lanseringen av den centraliserade plattformen ‚Swaps‘

Avkastningen i DeFi kan bli viktigt för kryptohandlare om marknaden fortsätter att visa baisseartade signaler: Ether låst i DeFi är uppe, från 5 miljoner till 6,9 miljoner under den senaste veckan, en ökning med 35%.

Investerare fortsätter också att låsa bitcoin i decentraliserad finansiering. Det används nu över 74000 BTC på Ethereum eftersom de som låser in bitcoin får en avkastning eller vinst i DeFi-ekosystemet. Under den senaste veckan har mängden bitcoin i DeFi ökat med 33%.

”Otroligt mycket BTC är låst i DeFi, vilket tjänar utdelningar av hodlers för att helt enkelt äga tillgången,” noterade Henrik Kugelberg, en svensk kryptohandlare.