Bitcoin

Chainlink (LINK) Handelsvolume op Muntenbasis overtreft dat van Bitcoin

Blockchain agnostisch platform Chainlink zag recordvolumes op Coinbase gisteren, die zelfs die van Bitcoin overtreffen, meldde Coindesk in het weekend.

Handelsvolumes Cross Coinbase

Op de rug van de bloeiende DeFi-markt en de vraag naar decentrale orakels, zien de LINK-munten van Chainlink een enorme razernij. Investeerders duwden de waarde van de penning naar een recordhoogte van 14 dollar, met de prijzen omhoog met bijna 100% in de afgelopen maand.

Volgens de gegevens van Messari gisteren overschaduwden de volumes van Chainlink die van Bitcoin op Coinbase, de in de VS gevestigde crypto-uitwisseling die bekend staat om haar ijzersterke reguleringsaanpak en bekendheid van Amerikaanse investeerders.

De LINK-volumes waren ongeveer 163 miljoen dollar op Coinbase, veel meer dan de 96 miljoen dollar van Bitcoin – meer dan 70% hoger. Een dergelijk geval, van een altcoin die de Bitcoin-volumes op Coinbase inhaalt, was eerder ongezien.

Echter, LINK’s totale wereldwijde volumes – van alle crypto-beurzen – bleven een fractie van die van Bitcoin. De eerste klokte in op slechts $3,3 miljard vergeleken met de laatste $17,63 miljard – bijna 83% lager.

Toch liet het zien dat Chainlink een nieuwe vlaag van crypto-investeerders krijgt en de Amerikaanse retailpubliek aanbelangt – wat uiteindelijk de prijzen verder kan opdrijven.

Intussen is de op vijf na grootste cryptocurrency (naar marktwaarde) alleen al in de afgelopen week met 68% gestegen. Het is verder teruggekeerd naar beleggers in 2020 met meer dan 700%, vergeleken met de 61%-prijs van Bitcoin Future. Bovendien maken meer dan 184.330 LINK-adressen nu winst op hun investering, volgens gegevensbron IntoTheBlock.

De Chainlink Boom

De boom van Chainlink kan worden verklaard door het massale gebruik van de penning in de bloeiende DeFi-markt en een sterke gemeenschap van crypto-investeerders.

Meer dan 100 projecten hebben dit jaar alleen al de decentrale orakelsdiensten van Chainlink op hun platformen geïmplementeerd. Dit zijn onder andere Harmony – een afgeschermd en schaalbaar blokketennetwerk voor gedecentraliseerde toepassingen – en KardiaChain – een Vietnamese eSports mediaprovider. Beide bedrijven hebben Chainlink oracles op een of andere manier geïmplementeerd.

Vorige maand ging het Chinese Blockchain Service Network (BSN) ook een samenwerkingsverband aan met Chainlink (LINK) om de orakeldienst van deze laatste aan te boren in zijn ecosysteem. De verhuizing markeerde een van de eerste publieke blokketenplatforms die in een door de staat ondersteund blokketenproject werden geïmplementeerd.

Het platform heeft dit jaar ook onderscheidingen gekregen van wereldwijd erkende organisaties zoals het World Economic Forum (WEF) voor zijn werk op het gebied van blokketentechnologie. Het werd op een evenement eerder dit jaar bekroond met een van de Top-50 tech pioniers.